Friday, August 10, 2012
Tutorial : Cute MP3 Mini Posted at 1:31 PM 0 comment(s)

annyeong!
hari ni aku nak buat tutorial..
1.first korang pergi ke sini..

2.korang tekan generator
dan ia akan keluar macam ni


3.Then cuba tgk dekat bahagian category . Kan ada tulis General kn? . Ok umi nak korg tukar dgn Colors. Kemudian, pilih la color yang korg suka utk bgcolor , loadingcolor , buttoncolor , slidecolor 
4.Selepas pilih code color, korg tukarkan balik bahagian Category tu kpd General semula. Lepas tu korg nampak tak autoplay tu dia letak 0 . umi nak korg tukar angka 0 tu kpd 1

5.then,korang pergi ke link ni..korang ambik code mp3..
jika korang tak tahu macam mana nak ambil code mp3 korang boleh pergi ke sini.korang just ikut step 1 hingga step 4...

6.selepas selesai korang copy code mp3..korang paste kan di step 2


7.Lepas dah paste tadi . Korg copy SEMUA code dekat bahagian HTML code dan paste dekat Edit HTML blog korg. 
About

(^ ᴗ ^)★彡
umi mashitah
17. Malaysia.
KPOP LOVER. ♡
Shout
Chingu
Ask fm

Tweet
Instagram
Credits
Layout by mymostloved with script, background and image.